/

Hotel Viking vil placere sig blandt de bedste

Hotel Viking vil placere sig blandt de bedste

På trods af at Covid-19 tager hovedparten af fokus i disse tider, findes der stadig masser af gode nyheder – også på Hotel Viking.
Dele af Hotel Viking holdes lukket indtil april 2021 grundet omfattende planlagte renoveringsprojekter.
Spaområdet, restauranten og værelser er klar, når restriktionerne ophæves.

 

Hotellets direktør, Brian Fabricius, udtaler:

Fra den dag jeg overtog hotellet, har jeg drømt om at løfte gæstens oplevelse hos os til nye højder for dermed at kunne placere Hotel Viking blandt de bedste spaoplevelser i Danmark. Vi har siden dag ét benyttet os af gæsternes tilbagemeldinger til at afveje, hvilke projekter der er vigtigst at påbegynde, da det altid er gæsternes oplevelse af hotellet, der i sidste ende betyder, om de vil komme igen eller ej.

Ét af punkterne, der blev påpeget, var de fysiske rammer, da hotellet efterhånden har nogle år på bagen. Dermed blev det straks et af de fokuspunkter, vi begyndte at spare sammen til, således vi kan blive ved med at overraske de returnerende gæster.

20 værelser bliver til 8 suiter
Et af de kritikpunkter vi oftest hørte, var standen på vores ældste værelser, der i daglig tale hedder Budgetværelserne. Derfor har vi netop besluttet at nedlægge denne kategori, for i stedet at bruge hele værelsesgangen til at skabe 8 helt nye suiter på mellem 40 – og 70m2, der vil kunne efterkomme alle gæsternes krav til moderne suiter i topklasse.
Vi glæder os meget til at åbne dørene til de nye suiter, og selvom vi reducerer antallet af værelser, har vi en tro på, at kvalitet er bedre end kvantitet, når det komme til luksusoplevelser. Men det slutter ikke her, når det kommer til sublime suiter. Vi har allerede planer om, at der i næste etape skal etableres en ny penthouse-suite på 125m2, som vil være i international klasse.

Ny renoverede standardværelser og bedre nattesøvn til alle gæster
Hotellets 27 standardværelser har de seneste måneder gennemgået en omfattende renovering, og de står nu helt opdateret og med helt nyt inventar og ikke mindst lækre badeværelser. Her vil gæster bl.a. opleve, at der er indkøbt helt unikke stenvaske i granit til hvert værelse. Dernæst ved vi, at det er vigtigt med en god nattesøvn, og når man tager hjemmefra, er det vigtigt ikke at gå ned på den gode nattesøvn. Derfor har vi investeret i de helt nye senge fra Auping®, der sikrer, at gæsterne kommer til at sove som en drøm. Alle værelser er også blevet udstyret med akustikvægge, der, udover at være dekorative, hjælper på akustikken på værelset. Noget der også er blevet nævnt i tilbagemeldingerne fra tidligere gæster.

Auping®-senge og den gode oplevelse er ikke kun til gæsterne på standardværelserne, da vi har købt de nye senge til alle værelser på hotellet. Disse bliver løbende installeret henover vinteren 2021.

Spaområdet forbedres med spalounge, bedre lyd, udendørssaunaer & udvidelse.
Hotellets spaområde blev bygget i 2008, og selvom de mange kvalitetsmaterialer stadig har udseende og funktion med sig, har gæsterne påpeget, at det godt kunne være mere hyggeligt, samt at akustikken ved det store bassin godt kunne forbedres. Løsningen blev en kæmpe akustikvæg, der nu præger den største væg i området. Det har afhjulpet de akustiske udfordringer, de mange store glatte flader giver os. Dernæst er væggen beklædt med egetræspaneler, som bidrager til det nordiske rene design. For at øge den hyggelige stemning er der sat nye stenvægge op i stedet for hvide fliser. Derudover har vi valgt en mørkere tone i farverne på væggene, der alt i alt er med til at skabe en mere ”huleagtig” og hyggelig stemning.

Der er også blevet etableret en helt ny spalounge på 1. salen i spaområdet, hvor gæsterne kan trække sig tilbage og slappe helt af i de store lækre loungesenge og -stole. Her kan man med fordel læne sig tilbage med et glas velfortjent champagne eller måske en kop økologisk grøn te sammen med din yndlingsbog.

De populære spabade, der er de mest benyttede spafaciliteter, får også en opgradering. De nye moderne spabade bliver installeret i løbet af april, og i stedet for de to store almindelige Spabade, kommer i stedet to moderne spabade med den nyeste teknologi indenfor massagedyser.

Spaområdet bliver udvidet med 200 m2 udover det nu udvendige modstrømsbassin og lidt af spahaven. Vi ønsker, at vi fortsat kan sikre en god afstand mellem vores spagæster og give dem god plads. Udendørs påbegynder vi også en ny oplevelse, da vi i løbet af året etablerer et udendørs saunamiljø med tre udendørssaunaer. Dermed kan vi også på saunasiden tilbyde dobbelt så meget plads og sikre, at alle kan prøve at blive varmet helt igennem.

Ny vinkælder i særklasse
Direktør, Brian Fabricius har en udpræget passion for god vin, og hotellets vinkælder afspejler i den grad denne passion. I vinkælderen ligger der typisk 6000 flasker vin, og der findes noget for enhver tegnebog. Lige fra et par hundrede kroner flasken og op til hvor kun fantasisien sætter grænsen. Indtil nu har vores vinkælder haft plads til 8 gæster til smagninger og private dining, men det har vist sig at være så populært, at vi derfor udvider dette oplevelsesområde.
Vinkælderen udvides med 30 kvadratmeter og bliver udstyret med et egetræsplankebord, som giver plads til 16 gæster ad gangen. Disse gæster kan bestille glassmagninger, almindelige vinsmagninger, private dining eller måske bare nyde velkomstdrinken inden middagen med en god historie fra vinens verden.

Miljøet, madspil og CO2 aftryk i fokus

Efter de gennemgribende renoveringer kan vi reducere strøm og vandforbruget på værelserne med 40%. Når værelserne renoveres, er det med tanke på at udnytte energien optimalt, og derfor har vi blandt andet valgt at investere i nye vinduer. De nye vinduer bidrager til en reduktion af varmeforbruget med op imod 30%. Alle dette falder perfekt i tråd med vores ambitioner om at skabe det mindst mulige CO2-aftryk pr. gæst.

På et hotel med så mange afdelinger er der flere steder, der giver mening at sætte ind i forhold til at skabe en yderligere grøn profil. Vi har blandt andet lavet en aftale med DAKA Refood®, der sætter vores affald i system. Denne aftale sørger for, at vi kan bruge resterne fra køkkenet, således vi opnår den størst mulige udnyttelsesgrad heraf. Refood®-programmet i køkken og restaurant skal reducere det samlede madspild med 35%.

Dernæst har vi de seneste år arbejdet målrettet med at finde gode lokale leverandører til menukortet, og vi har sat et større fokus på at handle økologiske råvarer. Når vi handler så lokalt som muligt, er vi også med til at støtte op om de mindre leverandører, og samtidig nedsætter vi CO2-aftrykket ved at forkorte transporten ”fra jord til bord”. De lokale råvarer skal inden for en kort årrække udgøre 50% af vores råvareindkøb.

Service og oplevelser
En ting er de fysiske rammer, men vi kommer ikke udenom at personalet på Hotel Viking er med til at cementere og skabe de mindeværdige oplevelser for gæsterne. Derfor har vi mens renoveringen står på, sat alle ansatte på skolebænken, hvor de gennemgår kurser i alt fra service i særklasse til faglige inputs med vinsmagninger, kaffesmagninger, udskæringer og lækre drinks.

Alt i alt er det fortsættelsen på min drøm om at skabe mindeværdige oplevelser for alle de gæster, der besøger mit barndomshjem, som jeg glæder mig til at vise stolt frem for alle de besøgende gæster.

Jeg og hele holdet glæder os til at åbne op efter renoveringen og til at byde alle gæster hjerteligt velkommen hjem til Hotel Viking 2.0 medio April 2021.